Το νέο iTunes δεν υποστηρίζει το Palm Pre!

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Ένα απitunesό τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του αντιπάλου δέους του iPhone, Palm Pre, κατήργησε πρόσφατα η Apple με τη νέα έκδοση του iTunes.

Μέχρι πρόσφατα, οι κάτοχοι Palm Pre μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή τους σαν iPod, μεταφέροντας σε αυτό μουσική από τη βιβλιοθήκη τους μέσω του iTunes, καθώς το Pre «μιμούνταν» το iPod και αναγνωριζόταν ως τέτοιο.

Την περασμένη Τετάρτη όμως, με τη νέα έκδοση του iTunes, η λειτουργία αυτή καταργήθηκε. Ο εκπρόσωπος τύπου της Apple, Tom Neumayr, δήλωσε ότι η νέα έκδοση εμποδίζει συσκευές που μιμούνται το iPod να υποστηρίζονται από την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του Palm Pre.

Από την άλλη μεριά, η εκπρόσωπος τύπου της Palm Leslie Letts δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή είναι στην ουσία χτύπημα κατά των χρηστών του iTunes, που δεν θα έχουν πλέον την ευκαιρία να χρησιμοποιούν την εφαρμογή για συγχρονισμό της μουσικής τους σε όλα τους τα gadgets. Συμβουλεύει δε τους χρήστες να μην εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση του iTunes, να μεταφέρουν μουσική στο Pre τους μέσω καλωδίου USB ή να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη εφαρμογή για τη διαχείριση της μουσικής τους βιβλιοθήκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pre κοστίζει 200 δολλάρια και διαθέτει οθόνη με δυνατότητες multitouch, όπως και το iPhone. Αν και η Apple έχει καταθέσει πατέντες για τον τρόπο χρήσης μιας τέτοιας οθόνης, τα αποτελέσματα της έγκρισης των πατεντών αυτών στην Palm δεν έχουν διευκρινιστεί. Δεδομένη είναι πάντως η ψυχρότητα ανάμεσα στις δύο ανταγωνιστικές εταιρείες.

πηγή: tech.pathfinder.gr

` Ετικέτες: , , , ,

Comments are closed.