Δημοφιλέστατο το Facebook με τους χρήστες κινητών

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

phone_facebookΤο 1/3 των νεαρών χρηστών του Facebook αποκτούν πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μεγάλη ώθηση δίνει στις υπηρεσίες παροχής Ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου η γενικευμένη χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης από νεαρούς χρήστες, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ερευνών κινητής τηλεφωνίας, CCS Insight.

Κατά την έρευνα, το Facebook είναι πιο δημοφιλές από ότι το Bebo, το MySpace και το Twitter μαζί.

Το ηλικιακό γκρουπ το οποίο εξετάστηκε για τους σκοπούς της μελέτης ήταν αυτό των 16-35 ετών. Όπως φάνηκε, μία άλλη εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία είναι το BBC iPlayer.

Οι περισσότεροι πελάτες των διαδικτυακών υπηρεσιών που διατίθενται για κινητά είναι αυτοί που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 24-35.

Τα συμπεράσματα αυτά αποτελούν χαρμόσυνα νέα για πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς υποδεικνύουν μία οδό «σίγουρων» κερδών.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες είναι να πετύχουν μια ισορροπία ανάμεσα στη ζήτηση που υφίσταται για τέτοιου είδους υπηρεσίες και στο bandwidth που αυτές απαιτούν. Θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές όσον αφορά τις χρεώσεις» .

Όπως εκτιμάται, μέχρι το τέλος του 2009, το 44% των χρηστών κινητών τηλεφώνων θα αποκτούν πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω των συσκευών τους.

πηγή: portal.kathimerini.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.