Θύματα υποκλοπής δεδομένων έπεσαν εργαζόμενοι και χρήστες του Twitter

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

mm_twitterΑγνωστος χάκερ παραβίασε λογαριασμούς διασημοτήτων και ορισμένων εργαζόμενων στο Twitter και υπέκλεψε προσωπικά και εταιρικά δεδομένα, παραδέχτηκε η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δεδομένα που υπεκλάπησαν από εργαζόμενους του Twitter φέρονται να περιλαμβάνουν το δυναμολόγιο της εταιρείας, τις διατροφικές προτιμήσεις του προσωπικού, βιογραφικά σημειώματα, μισθολογικά στοιχεία, αριθμούς πιστωτικών καρτών και προσωπικά μηνύματα, αναφέρει το AFP.

Ο χάκερ, γνωστός μόνο με το ψευδώνυμο Hacker Croll, χρησιμοποίησε τα κλεμμένα δεδομένα για να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς υπαλλήλων στο Amazon και το PayPal.

Υπεκλάπη επίσης η κάτοψη των νέων γραφείων του twitter στο Σαν Φρανσίσκο καθώς και αναφορές στο τηλεπαιχνίδι που θα βασιστεί στην υπηρεσία μικρο-ιστολογίων.

Ορισμένα από τα δεδομένα εμφανίστηκαν την Τρίτη σε γαλλικό δικτυακό τόπο και ο συνιδρυτής του Twitter Έβαν Ουίλιαμς παραδέχτηκε  στο TechCrunch ότι έπεσε και ο ίδιος θύμα.

Η εισβολή «ήταν ιδιαίτερα θλιβερή για εμένα, τη σύζυγό μου και άλλους υπαλλήλους του Twitter που έπεσαν θύματα της επίθεσης» παραδέχτηκε ο Ουίλιαμς.

Ο Hacker Croll είχε προηγουμένως παραβιάσει τους λογαριασμούς αρκετών διασημοτήτων στο Twitter. «Ακόμα και οι πιο μεγάλοι και ισχυροί κάνουν ανόητα πράγματα και ελπίζω ότι αυτό θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής στο Διαδίκτυο» αναφέρει ο χάκερ σε μήνυμά του προς το γαλλικό δικτυακό τόπο όπου εμφανίστηκαν τα κλεμμένα δεδομένα.

Έπειτα από το περιστατικό το Τwitter φέρεται να βελτίωσε την ασφάλεια των συστημάτων του.

πηγή: in.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.