ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ με phishing στο Gmail

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

gmail-phisingΤις ημέρες αυτές κυκλοφορεί ένα αρκετά πειστικό email στους λογαριασμούς του Gmail που είναι μήνυμα phishing.

Ως αποστολέας φαίνεται η ομάδα του Gmail από το account.activation.server@gmail.com

Το μήνυμα είναι γραμμένο στα ελληνικά με εμφανή όμως λάθη και γράφει:

Aγαπητέ χρήστη:

Η Gmail Inc.© μετά από χιλιάδες αιτήσεις για νέους λογαριασμούς που δέχεται καθημερινά από χρηστες απ` όλο τον κόσμο, αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία ανανέωσης των server της που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παροχή ταχύτερης εξυπηρέτησης και μεγαλυτερου χώρου αποθήκευσης για κάθε χρηστη Η διαδικασία αυτή έχει ως πρώτο στόχο να εξαλείψει άχρηστους και απενεργοποιημένους λογαριασμούς που καταλαμβάνουν τεράστιο χώρο , επιβραδύνοντας την μεταφορά δεδομένων από και προς σε κάθε χρηστη. Λόγο της τεραστιας ανταλλαγής spam ακόμα και μεταξύ μη ενεργών λογαριασμών, καθίσταται αδύνατος ο διαχωρισμός των υποκινούμενων από bot λογαριαμών (zombie accounting) από τους πραγματικά ενεργούς λογαριαμούς των χρηστών, χωρίς την επαλήθευση της λειτουργικότητας αυτού από τους ιδιους χρηστες.


Διά τον λόγο αυτό οι χρηστες καλούνται να επαληθεύσουν την λειτουργικότητα του λογαριασμού τους με μια απλή επανασύνδεση στον λογαριασμό που επιθυμούν να επαληθεύσουν πατώντας στο ακόλουθο link:

Προσοχή: Μην πατάτε στο Link, είναι επικύνδυνο και αυτό φαίνεται από τη διεύθυνση στην οποία μας οδηγεί.

Πηγή: digitalnews.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.