Επιτυχής η δοκιμή του πρωτοκόλλου IPv6

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:
Επιτυχής η δοκιμή του πρωτοκόλλου IPv6Η 8η Ιουνίου 2011 είχε οριστεί από τον περασμένο Ιανουάριο ως η μέρα κατά την οποία οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας θα πραγματοποιούσαν τη γενική δοκιμή για την 6η έκδοση του Internet Protocol (IPv6). Όπως φαίνεται, όλα πήγαν κατ' ευχήν και το IPv6 ήρθε για να μείνει.

Η Google, η Yahoo και το Facebook, τρεις από τις εταιρείες που έλαβαν μέρος στη δοκιμή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση μέσω της οποίας δεσμεύονται να αναβαθμίσουν το διαδικτυακό πρωτόκολλο στα κυριότερα sites τους. Η Google, για παράδειγμα, έχει κάνει την αρχή με το YouTube και σκοπεύει να περάσει σύντομα όλα της τα sites στο IPv6.

Από την πλευρά του, το Facebook ξεκινά άμεσα την υποστήριξη IPv6 στο website που απευθύνεται στους developers (www.developers.facebook.com).

Η Παγκόσμια Ημέρα IPv6 απασχόλησε 400 και πλέον μεγάλες εταιρείες και διάφορους φορείς. Υπολογίζεται ότι περίπου 1000 websites λειτούργησαν σε IPv6, δίχως να αναφερθούν προβλήματα που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν την υιοθέτηση του προτύπου.

πηγή e-pcmga.gr

` Ετικέτες: , , , , , ,

Comments are closed.