Η Google απειλεί να κλείσει την κινεζική μηχανή αναζήτησής της μετά από επίθεση εναντίον της

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Μέσω του επίσημου blog της, η Google έδωσε στη δημοσιότητα σημαντικές πληροφορίες για μια πολύ εξελιγμένη και στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η υποδομή της εταιρείας τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Η Google σημειώνει ότι η επίθεση προήλθε από την Κίνα, είχε ως στόχο τα δεδομένα υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και ως αποτέλεσμα την κλοπή δικής της πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ εκτέθηκε σε κίνδυνο μόνο ένα ελάχιστο μέρος των πληροφοριών των χρηστών.

Στο ίδιο post, o David Drummond, ανώτερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, επισημαίνει ότι στόχος αυτών των επιθέσεων δεν ήταν μόνο η Google αλλά τουλάχιστον άλλες είκοσι μεγάλες εταιρείες από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία διαπίστωσε επίσης ότι τεχνικές phishing και malware χρησιμοποιήθηκαν ως όπλα εναντίον Κινέζων αγωνιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, η Google αποφάσισε να σταματήσει να φιλτράρει τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην κινεζική μηχανή αναζήτησής της, μια πρακτική που ακολουθούσε από το 2006 υποχωρώντας στις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης. Εάν οι αρχές της χώρας αποφασίσουν ότι η λειτουργία της μηχανής αναζήτησης χωρίς λογοκρισία είναι παράνομη, η εταιρεία είναι έτοιμη να κλείσει το Google.cn.

Πηγή: myplasio.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.