Ανακοινώθηκε η συμφωνία Microsoft-ΕΕ για τον IE8

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Έπειτα από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων και αντεγκλήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Microsoft κατέληξαν τελικά στο κείμενο της συμφωνίας σχετικά με την επιλογή browser στα Windows 7. Όπως είχε διαφανεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι χρήστες των Windows θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να επιλέξουν την browser την πρώτη φορά που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα.

Η διαβόητη, πλέον, ballot screen [ή "choice screen", σύμφωνα με την επίσημη φρασεολογία] έγινε τελικά αποδεκτή από την Κομισιόν. Ο χρήστης θα βλέπει μια "ουδέτερη" οθόνη -όπου οι browsers θα εμφανίζονται με τυχαία σειρά- και θα επιλέγει το πρόγραμμα της αρεσκείας του. Η οθόνη αυτή πέρασε από τα σαράντα κύματα, καθώς αρχικά είχε προταθεί η εμφάνιση του IE8 στην πρώτη θέση και στη συνέχεια η αλφαβητική παράθεση, ωστόσο καμία από αυτές τις προτάσεις δεν έγινε αποδεκτή.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΕΕ αποσύρει τις κατηγορίες κατά της Microsoft για εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά. Από την πλευρά της, η Microsoft δεσμεύεται να συμπεριλάβει την choice screen στα Windows 7 μέχρι το Μάρτιο του 2010 και να δώσει την πρώτη αναφορά για τις επιλογές των χρηστών το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέτει την ίδια αναφορά σε ετήσια βάση για τα επόμενα πέντε χρόνια.

πηγή: e-pcmag.gr

` Ετικέτες: , , , ,

Comments are closed.