Η Google σε πραγματικό χρόνο

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

google_searchΣε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο θα έχουν πρόσβαση από εδώ και στο εξής, όσοι χρήστες χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google.Χωρίς καθυστέρηση, ενημερωμένα το τελευταίο δευτερόλεπτο από περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο ιστοσελίδες, θα είναι τα δεδομένα της Google και θα περιλαμβάνουν ειδησεογραφικές υπηρεσίες και blogs.

Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πρόσφατες ενημερώσεις από σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, MySpace και Twitter.

Οι νέες δυνατότητες βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή. Η γλώσσα αναζήτησης μέχρι στιγμής είναι η αγγλική, αλλά στις αρχές του 2010 θα ενσωματωθούν και άλλες.

"Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του διαδικτύου που μηχανή αναζήτησης ενσωματώνει ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. Στελέχη της Google χαρακτήρισαν την υπηρεσία ως "τεχνικό κατόρθωμα".

Η ροή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming) σημαίνει ότι ο χρήστης που αναζητάει κάποια πληροφορία με τους σχετικούς συνδέσμους, θα μπορεί να βλέπει τη συνεχή ροή πληροφοριών στο κουτάκι.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο iPhone και σε όσες συσκευές "τρέχουν" το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πρωτοβουλία της Google έρχεται σαν απάντηση στον ανταγωνισμό από την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, ενόψει μάλιστα της συμφωνίας της με την Yahoo.

Η Google σχεδιάζει επίσης, μια νέα μεταφραστική υπηρεσία για κινητά τηλέφωνα που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2010. Οι χρήστες θα μιλάνε στο κινητό τους και αυτό θα μεταφράζει τις συνομιλίες σε άλλες γλώσσες, είτε σε προφορικό είτε σε γραπτό λόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google επεξεργάζεται περίπου τα 2/3 των αναζητήσεων παγκοσμίως, ενώ οι δύο άλλες μηχανές (Bing-Yahoo) μόλις το 1/10 του κοινού.

Πηγή News247.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.