Εξωφρενικές επιδόσεις από SSD που παρουσίασε η Intel στο IDF 2009

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

intel-insideΟι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον και πραγματικά, δεν μπορούμε να τις προλάβουμε ορισμένες φορές. Μόλις πριν λίγο σας μιλήσαμε για το OCZ Z-Drive και τώρα η Intel έρχεται να απαντήσει μέσω του IDF 2009, καταφέρνοντας το απίθανο, στην ουσία εξαφανίζοντας κάθε ανταγωνισμό!

Όπως λένε και οι Βρετανοί, τα αποτελέσματα είναι "jaw-dropping", μιας και το νέο δημιούργημα του κολοσσού, μετά τους X-25M, X-25E και τον επερχόμενο X-25V, είναι κάτι τόσο "επικών" επιδόσεων, που απλά δεν περιγράφονται εύκολα με λόγια.

Τι κατάφεραν να κάνουν οι μηχανικοί του γίγαντα ώστε να εκπλήξουν τόσο το κοινό που παραβρέθηκε στο Intel Developer Forum? Απλά, ένωσαν 4 SSD σε πολλαπλή συστοιχία RAID και με τη βοήθεια ενός hardware controller και της ταχύτητας μιας θύρας PCI-Express, άγγιξαν τα εξωφρενικά 4 Gb/sec σε ταχύτητα, καθώς και πάνω από ένα εκατομμύριο IOPS.

Πραγματικά, καθότι οι πληροφορίες αυτές είναι σοκαριστικές, αλλά δυστυχώς οι μόνες που υπάρχουν, κανείς δεν ξέρει εάν τα συγκεκριμένα νούμερα ήρντθαν από την ενσωματωμένη Cache του controller ή από τον ίδιο τον SSD. Εάν μιλάμε όντως για τη δεύτερη περίπτωση, τότε απλά η εταιρεία για ακόμα μια φορά, θα δείξει το δρόμο προς το μέλλον της εντυπωσιακής νέας τεχνολογίας!

πηγή: myplaisio.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.