Πριν τις 22 Οκτωβρίου τα πρώτα PCs με Windows 7;

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

windows_7Είναι γνωστό εδώ και αρκετούς μήνες ότι τα Windows 7 θα διατεθούν στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου, ωστόσο μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής διαφοροποιεί ελαφρώς την κατάσταση. Η Microsoft εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει μια εξαίρεση για μερικούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτρέποντας την κυκλοφορία νέων PCs με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού αρκετές μέρες πριν την 22η Οκτωβρίου.

Ο Jon Bach, πρόεδρος της εταιρείας Puget Systems που εδρεύει στο Seattle και εμπορεύεται έτοιμους υπολογιστές, δήλωσε ότι η επιχείρησή του θα διαθέσει στην αγορά συστήματα με τα Windows 7 στις 13 Οκτωβρίου, δηλαδή αμέσως μόλις λάβει από τη Microsoft τα product keys για την ενεργοποίηση του λειτουργικού. Ο Bach μίλησε απευθείας με τη Microsoft, η οποία φαίνεται ότι επέλεξε να δώσει στους μικρούς κατασκευαστές ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, προκειμένου να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς πριν την επίσημη κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Bach, η πολιτική εσπευσμένης αδειοδότησης αφορά τους system builders που αγοράζουν τα Windows 7 από τα επίσημα κανάλια διάθεσης και όχι τους μεγάλους OEMs ή τους λιανοπωλητές.

πηγή: e-pcmag.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.