Η Nvidia υποβαθμίζει τη σημασία του DirectX 11

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

news_nvidiaphysxlogoΜιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Deutsche Bank, ο αντιπρόεδρος της Nvidia Mike Hara επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία της τεχνολογίας DirectX 11, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται σε κάρτες γραφικών που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Ο Hara υποστηρίζει ότι το μέλλον των καρτών γραφικών δε βρίσκεται στα games, αλλά σε άλλες λειτουργίες όπου δεν έχει εφαρμογή του πρότυπο DirectX.

Πιο συγκεκριμένα, ο Hara μίλησε με θερμά λόγια για τις προοπτικές των τεχνολογιών CUDA, PhysX και Stereo 3D Vision. Είπε, χαρακτηριστικά: "Το DirectX 11 δε θα είναι ο καθοριστικός λόγος για να αγοράσει κανείς μια νέα κάρτα γραφικών. Ξέρουμε, πλέον, ότι οι άνθρωποι κάνουν όλο και περισσότερα πράγματα στο χώρο του video και της φωτογραφίας [...] η GPU θα είναι ένας συνεπεξεργαστής που θα βοηθά τη CPU και θα βελτιώνει τις επιδόσεις του υπολογιστή".

Όπως γίνεται σαφές από τις δηλώσεις του Hara, η Nvidia ρίχνει το βάρος στην τεχνολογία CUDA και τις σχετικές μ' αυτήν δραστηριότητες και όχι στον αριθμό των frames για κάθε παιχνίδι.

πηγή: e-pcmag.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.