Posterous: Το Απλό και Minimal Πρόσωπο του Blogging

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

posterous_logo1

To Posterous ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2008 και ουσιαστικά είναι μία εξαιρετικά απλή και μινιμαλιστική πλατφόρμα blog βασισμένη πάνω στο email. Αν έχετε email τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Posterous! Απλά στείλτε ένα email με κείμενο, φωτογραφίες, video, pdf κτλ στην διεύθυνση post@posterous.com και τελειώσατε!

posterous send

Η υπηρεσία θα μετατρέψει το email σε άρθρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα εμφανίσει την φωτογραφία σας και θα δημιουργήσει album αν έχετε πάνω από μία, θα κάνει embed το video, θα εμφανίσει player για την μουσική σας και γενικά θα εξασφαλίσει την εμφάνιση που θα θέλατε για το post σας. Για όλα αυτά δεν χρειάζεται ούτε καν να δημιουργήσετε λογαριασμό (!). Στέλνετε το email, παίρνετε το link σας και τελειώσατε.

mp3 posterousΕμφάνιση mp3 player

Photo Gallery στο PosterousPhoto Gallery στο Posterous

Από εκεί και πέρα όμως το Posterous χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο την απλότητα του σας προσφέρει πολλές δυνατότητες που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε φτιάχνοντας έναν εντελώς δωρεάν λογαριασμό. Για αρχή έτσι θα αποκτήσετε την δική σας διεύθυνση της μορφής ονομα.posterous.com ενώ αν θέλετε μπορείτε και να ορίσετε κάποια δικό σας domain ενώ υπάρχει η δυνατότητα υπερβολικά εύκολης χρήσης Google Analytics και Feedburner (αν και το ίδιο το posterous διαθέτει κάποια βασικά στατιστικά).
Αφού δημιουργήσετε το site και το profile σας (αν το επιθυμείτε) μπορείτε να πειραματιστείτε και με τις υπόλοιπες ευκολίες της υπηρεσίας που εγγυώνται αρκετές επισκέψεις και virality. Μιλάω για το Autopost που αναλαμβάνει να δημοσιεύσει links προς το κάθε άρθρο σας αυτόματα στις υπηρεσίες που έχετε ορίσει! Facebook, Twitter, Flickr και άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τα blogs σας υποστηρίζονται και αυτόματα ενημερώνονται για κάθε νέο σας άρθρο με τον καλύτερο τρόπο (περιλήψεις, short urls, τίτλοι κτλ) ενημερώνοντας τα κοινωνικά σας δίκτυα άμεσα! Πραγματικά ιδανικό για άμεση ενημέρωση όλων ιδιαίτερα σε στιγμές που είστε μακριά από τον υπολογιστή και έχετε στείλει μία νέα φωτογραφία στο Posterous μέσω email από το κινητό σας τηλέφωνο.

autopost_help

Φαντάζομαι ότι από το παραπάνω παράδειγμα μπορείτε να καταλάβετε την εφαρμογή που μπορεί να έχει το Posterous στην ερασιτεχνική δημοσιογραφία, στην δημοσιογραφία πόλεων αλλά και στην απλή κάλυψη γεγονότων και έκτακτων περιστατικών. Αντί να δημοσιεύετε την ενημέρωση που θέλετε σε κάθε δίκτυο ξεχωριστά την στέλνετε στο Posterous (χωρίς περιορισμούς χαρακτήρων κτλ) και αυτόματα ενημερώνονται οι πάντες!
Αν θέλετε το autopost να γίνει μόνο σε ένα από τα site που έχετε ορίσει μπορείτε αντί για αποστολή στο post@posterous.com να αποστείλετε στο twitter@posterous.com για παράδειγμα ή να συνδυάσετε υπηρεσίες, για παράδειγμα twitter+facebook@posterous.com! Οι επισκέψεις που έχουν δεχτεί οι δημοσιεύσεις μου στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που λειτουργεί είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και χωρίς καμία προσπάθεια προώθησης από την πλευρά μου οπότε από πρώτο χέρι σας εγγυώμαι ότι δουλεύει (αρκεί να έχετε ικανοποιητικά δίκτυα στις δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης).

Posterous services
Φυσικά υπάρχει και η αντίστροφη δυνατότητα του import. Με αυτό μπορείτε να δημοσιεύετε στο Posterous σας περιεχόμενο από τα άλλα blog σας (WordPress, Blogger, Tumblr κτλ).

Όπως μπορείτε να δείτε και στην δεξιά μπάρα του NewsBytes.gr υπάρχει και ένα widget που μπορείτε να προσθέσετε σε όλα τα site και blog σας για να ενημερώνετε τους αναγνώστες σας για τις δημοσιεύσεις σας στο Posterous.

Αν και ολόκληρη η φιλοσοφία του Posterous βασίζεται στην εύκολη δημοσίευση από όπου υπάρχει δυνατότητα αποστολής email (άρα και από κινητά) πρόσφατα κυκλοφόρησε και εξειδικευμένη εφαρμογή για το iPhone. H PicPosterous προς το παρών περιορίζεται στην δημοσίευση φωτογραφιών, και video για τους κατόχους iPhone 3GS, στο Posterous σας και αναμένουμε την αναβάθμιση της ώστε να επιτρέπει και την αποστολή κειμένων και άλλων σχολίων. Άξια αναφοράς η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης των post με νέες φωτογραφίες που ανήκουν στο ίδιο album!

iphone-homepage-screenshot

Το Posterous είναι μία έξυπνη, μελετημένη υπηρεσία που ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα των ημερών, στα Social Networks και στο Microblogging. Είναι απλό, γρήγορο, εύκολο και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις αφού το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι πως να στέλνετε ένα email! Σε δεύτερη φάση προσφέρει και πιο εξελιγμένες δυνατότητες για όσους θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί άνετα να αποτελέσει ένα συμπλήρωμα για όσους έχουν ήδη κάποιο blog και θέλουν κάτι πιο χαλαρό στο οποίο θα δημοσιεύουν ότι θέλουν χωρίς περιορισμούς θεματολογίας και περιεχομένου (όπως έκανα εγώ) ή για όσους θέλουν να πουν κάτι παραπάνω αλλά θέλουν να αποφύγουν τις διαδικασίες δημιουργίας ενός κανονικού blog. Στην πιο απλή μορφή του μπορεί να αποτελέσει απλά μία βάση για όσους θέλουν να μοιραστούν περιεχόμενο μέσα από κοινωνικές πλατφόρμες, twitter και άλλες υπηρεσίες!
Προς το παρών τα πάντα είναι εντελώς δωρεάν και θα συνεχίσουν να είναι αν και στο μέλλον αναμένουμε την ανακοίνωση συνδρομητικών υπηρεσιών για επιπρόσθετες δυνατότητες.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακούσουμε πολλά ακόμα για την συγκεκριμένη startup στο άμεσο μέλλον και όσο αφορά τις υπηρεσίες (αφού κάθε μέρα προστίθενται καινούργιες δυνατότητες και σύντομα αναμένετε η δυνατότητα αλλαγής εμφάνισης και themes) αλλά και όσο αφορά την επιτυχία της που την θεωρώ δεδομένη!

πηγή: newsbytes.gr

` Ετικέτες: , ,

2 responses to “Posterous: Το Απλό και Minimal Πρόσωπο του Blogging”

 1. kosta says:

  Καλημέρα σε όλους σας
  Για να βάλω δικό μου domain name στο blogspot
  Πάω στο blogger μετά Ρυθμίσεις – Δημοσίευση – Προσαρμοσμένος τομέας διαδικτύου – Ποια διεύθυνση θα
  θέλατε να έχει το ιστολόγιό σας (εισάγω την διεύθυνση πληρώνω με pay pal ευρο το χρόνο ) και έχω δικό μου domain
  name σωστή είναι η διαδικασία ?
  έχω 5 blog όλα έχουν διαφημίσεις google στο ίδιο λογαριασμό αλλά τα 4 blog τα έχω ξεχωριστώ blogger
  δηλ στον Πανόπτης δείχνει 4 blog και στο άλλο blog είναι σε άλλο blogger δηλ στον Πανόπτης δείχνει 1 blog
  εγώ μόνο σε ένα θέλω να βάλω domain name σε 1 από τα 4 δεν επηρεάζονται τα υπόλοιπα έτσι δεν είναι ?
  ο λογαριασμός μου θα είναι ο ίδιος που έχω τις διαφημίσεις google για domain name εκεί θα πληρώνομε ?
  με 1000 -2000 επισκέπτες το μηνα με δικό μου domain name είναι 50 ευρο το μήνα περίπου η λιγότερα ?
  συγνώμη για το χρόνο σας. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

 2. Stergios says:

  Γεια σου φιλε,
  εδώ που γράφεις ειναι εντελώς άσχετο το μέρος.
  Εαν θελεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στείλε e-mail.

  Τεσπα,εαν θέλεις να μάθεις περικά πραγματα περι blogger και domain ψάξε στο google “add custom domain blogger”