Η πρώτη φωτογραφία του Internet

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

internetΤο Internet γεννήθηκε από μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου,την επικοινωνία. Σήμερα χάρις αυτήν την επικοινωνία μπορούμε να δούμε πρώτοι πολλά πράγματα που συμβαίνουν γύρο μας σε μορφή εικόνων,κειμένου αλλα και βίντεο.

Δείτε την φωτογραφία.....
Ποια ήταν όμως η πρώτη φωτογραφία του σημερινού Internet;

Εδώ την έχουμε.

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει το πρώτο log μεταξύ δυο κόμβων.

Και εδώ βλέπουμε τον πρώτο λογικό χάρτη του ARPANet. Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελεί τον πρόγονο της σημερινής μορφής Internet και κατασκευάστηκε από την Advanced Research Projects Agency(εξού και τα αρχικά ARPA). Φυσικά δικτύωνε μονο κυβερνητικά και στρατιωτικά κτήρια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βέβαια η ανάγκη για δικτυώσει άρχισε από τότε που οι εταιρίες μεγάλωναν και άρχισαν να χρησιμοποιεί περισσότερους υπολογιστές που τις περισσότερες φορές απείχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Χωρίς λοιπόν την ύπαρξη δικτύου αυτοί οι υπολογιστές ήταν αναγκασμένοι να δρούνε σαν μονάδες αποθηκεύοντας και διαχειρίζοντας δεδομένα που ήταν προσβάσιμα μονο από το συγκεκριμένο μηχάνημα. Εξ' αποστάσεως πρόσβαση ούτε λόγος. Με την έλευση του Internet όλα αυτά λύθηκαν. Πλέον κάποιος αντιπρόσωπος της εταιρίας X που εδρεύει στην Κίνα έχει άμεση πρόσβαση στο ψηφιακό του γραφείο μέσω του κινητού τηλεφώνου του η το PDA του χάρης την ασύρματη πρόσβαση στο Internet και κατ' επέκταση την πρόσβαση στον Server της εταιρίας.

πηγή: breezer.pblogs.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.