Γιατί τα αποτελέσματα της Google είναι διαφορετικά;

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

google_searchΤα αποτελέσματα μίας αναζήτησης στην Google, μπορεί να είναι διαφορετικά ανάμεσα στους χρήστες και υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι αυτό. Ανάμεσά τους, είναι ο web browser, η γεωγραφική θέση, το ιστορικό του data center που μας εξυπηρετεί κ.λ.π. Aς τα δούμε με λεπτομέρειες:

Data centers και γεωγραφική θέση

Η Google λειτουργεί διάφορα data centers που εξυπηρετούν τις αναζητήσεις μας. Ο βασικός λόγος γι αυτό είναι η ίση κατανομή του φόρτου εργασίας και η καλύτερη διαχείριση των εγκαταστάσεων. Τα Data centers ενημερώνονται με τους νέους αλγόριθμους αναζήτησης, ενώ άλλα data centers έχουν ήδη ενημερωθεί.
Η γεωγραφική θέση του data center μπορεί επίσης να παίξει ρόλο στα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσουμε ότι η Google προσπαθεί να δώσει αποτελέσματα που είναι συγκεκριμένα για συγκεκριμένες χώρες (country specific results).

Ιστορικό

Οι χρήστες που έχουν κάνει login και χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης της Google θα δουν διαφορετικά αποτελέσματα όταν κάνουν log-out. Αυτή η δυνατότητα προσφέρεται επειδή η Google στην ουσία “παρακολουθεί” τις αναζητήσεις των εγγεγραμμένων χρηστών, με σκοπό(!) να δώσει καλύτερα και πιο προσωποποιημένα αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Πρόσφατες αναζητήσεις

Η Google μπορεί να αλλάξει τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης ενός χρήστη, σε περίοδο 30 λεπτών. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται “πρόσφατες αναζητήσεις”. Αυτό που κάνει είναι ότι ψάχνει σε ένα αποθηκευμένο cookie, που υπάρχει για περίπου 30 λεπτά και δίνει πρόσβαση στην Google στις πρόσφατες αναζητήσεις μας, ώστε να προσαρμόσει ανάλογα τα αποτελέσματα.

Όλα αυτά φαίνονται ότι έχουν σαν στόχο τον χρήστη για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Εγείρονται φυσικά, θέματα προσωπικών δεδομένων και privacy.
Στην ουσία όμως, κάνουν πολύ πιο δύσκολη τη δική μας ζωή, των προγραμματιστών και των SEO Specialists…

πηγή: digitalnews.gr

` Ετικέτες: , , , , , ,

Comments are closed.