Οκτώβριο ή Νοέμβριο 2010 η έκδοση 4.0 του Firefox

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Firefox4Η Mozilla ενημέρωσε πρόσφατα το χρονοδιάγραμμά της για το 2010, το οποίο περιλαμβάνει την κυκλοφορία του Firefox 4.0 τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Η κατάρτιση του προγράμματος είναι, βέβαια, ακόμη στα αρχικά της στάδια, ωστόσο μας δίνει μια εικόνα για το τι πρέπει να περιμένουμε.

Η τρέχουσα έκδοση του Firefox θα υποβληθεί σε περιορισμένης έκτασης ενημέρωση το τέταρτο τρίμηνο του 2009 καθώς και το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

Συγκεκριμένα, η έκδοση 3.5x θα αναβαθμιστεί στην 3.6, η οποία φέρει την κωδική ονομασία Namoroka και είναι αυτή τη στιγμή σε φάση alpha. Η Namoroka θα περιλαμβάνει μια ελαφρώς ταχύτερη μηχανή Javascript, θα ξεκινά πιο γρήγορα και θα φέρει την αναβαθμισμένη μηχανή απόδοσης σελίδων Gecko 1.9.2.

Επίσης, η Mozilla δήλωσε ότι θα συνοδεύεται από themes που θα ταιριάζουν με τα Windows 7, ενώ αναβαθμισμένη θα είναι και η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης.

Η έκδοση 3.7 του browser, που προγραμματίζεται για το πρώτο ή δεύτερο τρίμηνο του 2010, θα ενσωματώνει μία ακόμη αναβάθμιση της μηχανής Gecko, βελτιώσεις στη σταθερότητα και την ταχύτητα και online συγχρονισμό bookmarks. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της, πάντως, θα είναι το γεγονός ότι θα τρέχει τα web sites ως "εφαρμογές". Αυτή τη στιγμή ο Firefox 3.7 βρίσκεται σε φάση pre-alpha 1 και έχει διανεμηθεί σε προγραμματιστές.

Για την έκδοση 4.0 του browser της Mozilla δεν υπάρχουν προς το παρόν πολλές πληροφορίες. Η κατασκευάστρια έχει ανακοινώσει, πάντως, ότι η εφαρμογή θα έχει νέο interface, θα ενσωματώνει μία ακόμη αναβάθμιση της μηχανής Gecko και χαρακτηριστικά cloud και θα επιτρέπει το συγχρονισμό των δεδομένων του χρήστη.

πηγή: myplaisio.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.