Έρευνα για καταγγελλόμενες μονοπωλιακές πρακτικές της ιταλικής Google

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

google-news-italiaΗ ιταλική αρχή κατά των μονοπωλίων ξεκίνησε έρευνα για καταγγελλόμενη εκμετάλλευση από την ιταλική Google της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά των αναζητήσεων. Αιτία για την κίνηση αυτή είναι μια διαμαρτυρία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Εκδοτών Εφημερίδων (FIEG).

Η FIEG διατείνεται, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Αρχή, ότι η χρήση περιεχομένου που έχει παραχθεί από τα μέλη της, στο ιταλικό Google News έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δυνατότητα των εφημερίδων να προσελκύσουν χρήστες και διαφημιζόμενους.

Σύμφωνα πάντα με την Αρχή, η Google παρέχει τη δυνατότητα σε έναν παραγωγό περιεχομένου να μην επιτρέψει τη χρήση των κειμένων του στο Google News, αλλά αυτό τον αποκλείει, σύμφωνα με την καταγγελία της FIEG, και από τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας.

Η Αρχή έχει δημοσιεύσει στο site της μια αναλυτική προκαταρκτική απόφαση, στην οποία αναφέρει ότι το Google News αντλεί περιεχόμενο από 250 online εφημερίδες και παρέχει στους αναγνώστες του links που οδηγούν κατευθείαν σε συγκεκριμένες ειδήσεις και όχι στις κεντρικές σελίδες των εφημερίδων, όπου συνήθως είναι συγκεντρωμένες οι διαφημίσεις.

Η FIEG διαμαρτύρεται επίσης για την αδιαφάνεια όσον αφορά τον αλγόριθμο που καθορίζει την ιεράρχηση των ειδήσεων στο Google News.

Η έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου και η Google Ιταλίας δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί γι’ αυτή.

πηγή: myplaisio.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.