Ξεκίνησε η πώληση της νέας έκδοσης του Mac OS X, Snow Leopard

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard-Apple-StoreΤην Παρασκευή άρχισε η πώληση της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος της Apple, Mac OS X, που είναι γνωστή με την ονομασία Snow Leopard. Η νέα έκδοση του Mac OS X διατίθεται μόνο σε DVD και όχι για downloading.

Στις ΗΠΑ η αναβάθμιση θα κοστίσει στους χρήστες της προηγούμενης έκδοσης (του Leopard) 29 δολάρια, ενώ οι κάτοχοι του παλιότερου Tiger θα πρέπει να καταβάλουν 169 δολάρια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι και οι χρήστες του Tiger μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αναβάθμιση του λειτουργικού τους το φθηνότερο πακέτο, ωστόσο, σύμφωνα με την Apple, αυτό θα παραβίαζε την άδεια χρήσης.

Σύμφωνα με τον Graham Barlow, συντάκτη του περιοδικού MacFormat Magazine, η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple δε φέρνει πολλά καινούργια χαρακτηριστικά αλλά βελτιώνει την απόδοση και έχει βελτιστοποιηθεί.

Η Apple δηλώνει ότι οι προγραμματιστές της έχουν βελτιώσει το 90% των πάνω από 1.000 projects που αποτελούν το λειτουργικό, και ότι η νέα έκδοση καταλαμβάνει κατά μέσο όρο 7GB λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο απ’ ό,τι η προηγούμενη. Ακόμη, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι εφαρμογές θα ξεκινούν πιο γρήγορα ενώ ταχύτερη θα είναι και η εκκίνηση του συστήματος.

Πάντως, το γεγονός ότι τα νέα χαρακτηριστικά είναι λίγα, δε σημαίνει ότι δεν έχουν ενδιαφέρον. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η υποστήριξη του Microsoft Exchange Server. Επίσης, το λειτουργικό περιλαμβάνει μια νέα έκδοση του QuickTime καθώς και ένα antivirus, το οποίο, σύμφωνα με την Apple, υπήρχε και στις εκδόσεις Tiger και Leopard αλλά τώρα έχει βελτιωθεί.

Πάντως, η αντίδραση του κοινού στην κυκλοφορία του Snow Leopard μπορεί να θεωρηθεί ψυχρή σε σύγκριση με παλιότερες παρουσιάσεις προϊόντων της Apple.

Η εταιρεία κατέχει αυτή τη στιγμή το 3% της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων, στην οποία κυριαρχεί η Microsoft με μερίδιο 95%, ενώ το Linux καλύπτει ένα ποσοστό 2%.

πηγή: myplaisio.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.