Υπηρεσία Mobile Banking ανακοίνωσε η Nokia

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

mobile_bankinhΗ υπηρεσία «Nokia Money», θα καθιστά δυνατή «την αποστολή χρημάτων από την κινητή συσκευή, χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη, καθώς επίσης τη πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών, λογαριασμών, ή την αγορά χρόνου ομιλίας» αναφέρει η ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2010. Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει ότι δημιουργεί ήδη ένα μεγάλο δίκτυο πρακτόρων για το Nokia Money, στους οποίους οι καταναλωτές θα μπορούν να καταθέτουν χρήματα που θα χρησιμοποιούνται για τις συναλλαγές, ενώ από τους ίδιους πράκτορες θα γίνονται και αναλήψεις.

«Πιστεύουμε ότι οι οικονομικές υπηρεσίες στα κινητά τηλέφωνα δημιουργούν μια αγορά με προοπτικές μακροχρόνιας ανάπτυξης», δήλωσε η επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Μαίρη ΜακΝτάουελ. «Σε πολλές χώρες, οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων ξεπερνούν σημαντικά τους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων, και 1,6 δισεκατομμύρια κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών. Ειδικά μάλιστα σε αναδυόμενες οικονομίες με μεγάλους σε μέγεθος πληθυσμούς, όπως η Ινδία και η Κίνα, όπου τα τηλέφωνα με προπληρωμένες κάρτες SIM είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, η υπηρεσία θα μπορούσε να καταστεί χρήσιμος εναλλακτικός τρόπος οικονομικών συναλλαγών για τους κατοίκους.

Στις ΗΠΑ πάντως, έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο αποκάλυψε ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται αρκετά διστακτικοί στην υιοθέτηση του mobile banking, ανησυχώντας κυρίως για την ασφάλεια και το κόστος χρήσης τέτοιων υπηρεσιών.

Η Nokia είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο, με μερίδιο αγοράς που φτάνει το 38%. Τα τελευταία χρόνια, ο ανταγωνισμός σε επίπεδο υπηρεσιών με την Apple αλλά και τη Research In Motion, έχει ωθήσει τις εταιρείες στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών για τις συσκευές τους, που συχνά ξεπερνούν τα όρια της τηλεφωνίας.

Εξάλλου, πριν από μερικές ημέρες, η Nokia ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου netbook αποκλειστικά δικής της παραγωγής, προσδοκώντας μερίδιο σε μια άκρως ανταγωνιστική αναπτυσσόμενη αγορά.

πηγή: www.kathimerini.gr

` Ετικέτες: , , , ,

Comments are closed.