Μπερδεύουν οι νέες ονομασίες επεξεργαστών της Intel

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

intel-insideΤις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζονται ή διαρρέουν από την Intel πολλά νέα μοντέλα επεξεργαστών. Παρ' ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον ουσιαστικά τρία ονόματα, οι καταναλωτές μάλλον θα μπερδευτούν από τις νέες ονομασίες παρά θα ξεκαθαρίσουν τι συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή, αγοράζοντας έναν Core i7, ο απλός χρήστης δε γνωρίζει αν ο επεξεργαστής αυτός βασίζεται στον πυρήνα Bloomfield ή στον νεότερης γενιάς Lynnfield, χωρίς υποστήριξη triple channel.

Πέρα από αυτό, οι νέοι Core i5 που αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από μέρα σε μέρα, δε θα είναι σαφές εάν είναι διπύρηνοι ή τετραπύρηνοι.

Η σύγχυση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες αφορά τους Core i5 που θα βασίζονται στον πυρήνα Clarkdale και θα κατασκευάζονται στα 32nm, μάλλον από το νέο έτος. Αυτοί θα φέρουν ενσωματωμένη και μια GPU κατασκευασμένη στα 45nm. Ωστόσο, ο ίδιος πυρήνας με κύκλωμα γραφικών θα ονομάζεται και Core i3.

Μπερδευτήκατε; Κι εμείς το ίδιο. Πάντως, οι πρώτες μετρήσεις που έχουν διαρρεύσει από τους Core i5, δείχνουν δυνατούς επεξεργαστές σε λογικές τιμές, οπότε αναμένουμε.

πηγή: myplaisio.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.