Στα Linux ποντάρει η Νokia για να «χτυπήσει» το iPhone

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

nokia-2-thumb-smallΣύμφωνα με πηγές, το κινητό θα παρουσιαστεί στην ετήσια εκδήλωση της Νokia στη Στουτγκάρδη την επόμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα οι αναλυτές δηλώνουν πως “φαίνεται πως το Maemo ή κάποιο άλλο εργαλείο των linux θα παίξει σημαντικό ρόλο για τα προϊόντα της Νokia τα επόμενα χρόνια” αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα αποτελέσματα των πωλήσεων της επόμενης χρονιάς για να ξεκαθαριστεί εάν η Νokia θα πετύχει τον στόχο της.

Σύμφωνα με τους ίδιους τα linux παρουσιάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα στη χρήση καθώς: «είναι πιο ευέλικτα από το Symbian που χρησιμοποιείται τώρα και καλύτερη επιλογή με πιο φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον».

Παρά το γεγονός πως οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι «τα Maemo είναι το πιο ισχυρό πιόνι της Νokia στη μάχη αυτή», αυτό δεν σημαίνει ότι θα αντικατασταθούν τα μοντέλα που χρησιμοποιούν το Symbian. Σκοπός της εταιρειας είναι το λογισμικό αυτό να μεταφερθεί σε φθηνότερα μοντέλα, στοχεύοντας έτσι σε μεγαλύτερο μέρος της "πίτας" του αγοραστικού κοινού. Σε επιβεβαίωση των παραπάνω η Νokia την Τρίτη έβγαλε στην αγορά ένα νέο τηλέφωνο αφής, το 5230, που «τρέχει» με λογισμικό Symbian και θα κοστίζει μόλις 149 ευρώ.

πηγή: enet.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.