Βρετανία: Οι μαμάδες κρατούν το πορτοφόλι στο Ίντερνετ

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

pc mamΗ comScore δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας για τη συμπεριφορά των Βρετανίδων «μαμάδων». Το δείγμα ορίστηκε ως γυναίκες ηλικίας 25-54 ετών με ένα τουλάχιστον παιδί. Συνολικά 4,6 εκατομμύρια βρετανίδες μητέρες χρησιμοποίησαν το Ίντερνετ τον Ιούνιο, με μέσο όρο χρήσης τις 26,7 ώρες.

Η συχνότητα χρήσης του Διαδικτύου μεταξύ των μητέρων συμπίπτει με αυτές του μέσου χρήστη, ωστόσο, από την ανάλυση των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, προκύπτει ότι οι βρετανίδες νοικοκυρές δείχνουν σαφή προτίμηση στις ιστοσελίδες λιανικής. Για την ακρίβεια, έξι από τις δέκα κατηγορίες ιστοσελίδων που επισκέπτονται, αφορούν αγορές λιανικής, κυρίως παιχνιδιών (32%), αρώματα και καλλυντικά (30%), αλλά και παιδική ψυχαγωγία (28%).

«Οι βρετανίδες μητέρες δεν περνούν απλά σημαντικό μέρος του χρόνου τους στο Ίντερνετ κάθε μήνα, αλλά επίσης ελέγχουν το πορτοφόλι σε πολλές οικογένειες», εξήγησε ο Μάικ Ριντ, διευθυντής του ευρωπαϊκού βραχίονα της comScore. «Είναι ξεκάθαρα ότι οι μητέρες αντιπροσωπεύουν σημαντικό αγοραστικό κοινό, συνεπώς θα πρέπει να γίνει κατανοητή η επιρροή τους στις καταναλωτικές δαπάνες του νοικοκυριού αλλά και να βρεθούν αποτελεσματικοί τρόποι ικανοποίησης των αναγκών τους στο Ίντερνετ».

Από τις 4,6 εκατομμύρια βρετανίδες μητέρες που χρησιμοποίησαν το Ίντερνετ τον Ιούνιο, τα 3,6 εκατομμύρια επισκέφτηκαν τουλάχιστον μία ιστοσελίδα λιανικής, ποσοστό 77%. Ο πιο δημοφιλής προορισμός λιανικής ήταν τα sites της Amazon, με 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκαν τα διαδικτυακά καταστήματα των Argos και Homebase, με 970.000 επισκέψεις.

πηγή:kathimerini.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.