«Φουντώνουν» οι φήμες για το Apple Tablet

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

apple tableΟι εικασίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι λάτρεις των gadget φτάνουν στα όρια της μαζικής υστερίας, ενώ οι «τεχνολογικοί προφήτες» προβλέπουν ότι οι ζωές μας δε θα είναι ποτέ πια οι ίδιες. Τίποτα ασυνήθιστο δηλαδή, όταν η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα καινούργιο προϊόν.

Η εταιρεία που κατασκευάζει του υπολογιστές Mac, το iPod και το iPhone, φαίνεται να ετοιμάζει το νέο της «θαύμα», έναν επίπεδο υπολογιστή, αρκετά μικρό για να χωράει σε μια μια μικρή τσάντα ή χαρτοφύλακα, αλλά και αρκετά μεγάλο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μπαίνει στο Ίντερνετ, να διαβάζει εφημερίδες στην οθόνη του ή να παρακολουθεί ταινίες.

Μήνες φημών και εικασιών έφτασαν πριν λίγες μέρες στο αποκορύφωμα τους, μετά το δημοσίευμα τεχνολογικού blog, ότι το Apple Tablet μπορεί να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων τα Χριστούγεννα. Ο ενθουσιασμός για το Tablet έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που στο Twitter δημοσιεύεται ένα νέο tweet για τον υπολογιστή κάθε οκτώ λεπτά.

«Η μαγεία της Apple στηρίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία και το πρωτοποριακό μάρκετινγκ», εξήγησε ο Λιάντερ Κάνι, συγγραφέας του βιβλίου «Η κουλτούρα του Mac». «Το είδαμε με το iPod, το iPhone και πριν από αυτό, με το Mac», ενώ πρόσθεσε, «Εργάζονται σε αυτό το project τα τελευταία έξι χρόνια, οι καταναλωτές περιμένουν ότι θα είναι η απόλυτη έκπληξη, που θα τους ενθουσιάσει».

Η Apple, γνωστή για την τακτική μυστικοπάθειας που ακολουθεί για κάθε νέο προϊόν της, δεν έχει απαντήσει στα δημοσιεύματα, αν και ο Τιμ Κουκ, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Apple εργάζεται σε κάτι «πολύ πρωτοποριακό», στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσωπικά αναμιχθεί ο Στιβ Τζόμπς τα τελευταία δύο χρόνια.

Το μέγεθος του Tablet, υπολογίζεται μεταξύ του iPhone και ενός MacBook. Θεωρείται ιδανικό εργαλείο για όσους δουλεύουν και ταξιδεύουν συχνά, χωρίς να έχει το μέγεθος ενός laptop. Το πρωτοποριακό του στοιχείο θα είναι η απουσία πληκτρολογίου, ενώ θα κυριαρχεί η οθόνη αφής πολλαπλών επαφών.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το Tablet θα κοστίζει περίπου 600 δολάρια, ακριβώς δηλαδή στη μέστη του iPod Touch των 399 δολαρίων και του MacBook, των 999 δολαρίων.

πηγή: kathimerini.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.