Οι πρώτες μετρήσεις του επεξεργαστή Intel Core i5

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

cpu_intel-core-i5Οι πρώτες μετρήσεις του επεξεργαστή Core i5 της Intel παρουσιάστηκαν στο κινεζικό site inpai.com.cn, το οποίο δοκίμασε τον Intel Core i5 750 που φαίνεται να έχει παρόμοιες επιδόσεις με το μικρότερο εκπρόσωπο της σειράς Core i7, τον 920.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μια και ο Core i5 έχει λιγότερους πυρήνες από τον Core i7 (οι πυρήνες του τελευταίου αναγνωρίζονται, λόγω hyperthreading, ως οκτώ) ενώ δεν υποστηρίζει μνήμη triple-channel όπως οι Core i7 της σειράς 9.

Εκεί που ο Core i7 δείχνει την κλάση του, είναι σε δοκιμές όπως το Cinebench 10, το οποίο χρησιμοποιεί όλους τους πυρήνες και στο οποίο η διαφορά στην απόδοση ήταν μεγαλύτερη του 20%, καθώς και σε 3D rendering και επεξεργασία HD video. Στις μετρήσεις επιδόσεων με benchmarks παιχνίδια, όπως το Crysis, οι διαφορές είναι μικρές με μόλις 2 fps υπέρ του Core i7, ενώ στο Far Cry 2 ο Core i5 βγαίνει οριακά νικητής με 0,2 fps διαφορά. Στο PCMARK Vantage 1.00 o Core i7 χάνει πάλι οριακά από τον αδερφό Core i5.

Αρχές Σεπτεμβρίου οι Core i5 θα ανακοινωθούν επίσημα, οπότε περιμένουμε ακόμα περισσότερες μετρήσεις με motherboards που δε θα είναι προ-παραγωγής ή δείγματα, οπότε θα δούμε αν ο καινούργιος επεξεργαστής της Intel, που η τιμή του φημολογείται πως θα είναι γύρω στα 200 δολάρια, θα γίνει το νέο χιτ στις πωλήσεις για το επόμενο διάστημα.

πηγή: http://myplaisio.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.