Το MySpace Αγόρασε το iLike! Τι θα Κάνει το Facebook;

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

myspace_ilikeΧθες ανακοινώθηκε και επίσημα η εξαγορά του iLike από το MySpace! Για όσους δεν γνωρίζουν το iLike, είναι μία υπηρεσία για ανακάλυψη και μοίρασμα μουσικής σε social networks και η σχετική εφαρμογή είναι η μεγαλύτερη music application στο Facebook.

Η εταιρία λέει ότι έχει περίπου 50.000.000 χρήστες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και ότι είναι κερδοφόρα. Αυτό όμως δεν οδήγησε σε κάποια ιδιαίτερα καλή τιμή πώλησης αφού τα 20 εκατομμύρια δολάρια που λέγεται ότι έδωσε το MySpace είναι εξαιρετικά λίγα αν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος τους θα πάει στην Ticketmaster που είχε επενδύσει στην συγκεκριμένη εταιρία.

Όπως είναι γνωστό το MySpace αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και πρόσφατα απέλυσε εκατοντάδες από τους υπαλλήλους του. Παρ’ όλα αυτά ο νέος CEO της εταιρίας Owen Van Natta προσπαθεί να διαφοροποιήσει το κοινωνικό δίκτυο και να το μετατρέψει σε μία πλατφόρμα διασκέδασης με ιδιαίτερη έμφαση στην μουσική ενώ την ίδια στιγμή και αφού πια δεν κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στα κοινωνικά δίκτυα, προσπαθεί να διεισδύσει στους ανταγωνιστές του (και κυρίως στο Facebook) ώστε να επωφεληθεί όπως μπορεί. Ήδη υπάρχουν φήμες για πωλήσεις τραγουδιών μέσα από την εφαρμογή του Facebook! Παράλληλα η τεχνολογία του iLike θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για προτάσεις τραγουδιών αλλά και για videos και παιχνίδια.

Πια είναι η στάση του Facebook για την εξαγορά μίας από τις πιο παλιές και πετυχημένες εφαρμογές που τρέχουν στην πλατφόρμα του; Ψύχραιμη…

Είναι σίγουρο ότι αν το θέλει το Facebook μπορεί να κάνει πραγματικά δύσκολη τη ζωή του iLike αλλά σύμφωνα με τις σχετικές  ανεπίσημες δηλώσεις της εταιρίας τίποτα τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και η εφαρμογή θα συνεχίσει να τρέχει κανονικά. Στο κάτω-κάτω το Facebook είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και όλο και πιο σημαντικές εταιρίες επιθυμούν να έχουν παρουσία στην πλατφόρμα του. Φυσικά τίποτα δεν αποκλείει την εξαγορά μιας ανάλογης εταιρίας ή την δημιουργία κάποιας αντίστοιχης υπηρεσίας μουσικής όπως ακούγεται εδώ και χρόνια..παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τα Facebook Credits τα οποία δοκιμάζονται και ίσως καταστούν ο αποκλειστικός τρόπος αγορών μέσα από τις εφαρμογές που τρέχουν εκεί προσφέροντας κέρδη στο Facebook ακόμα και από αγοραπωλησίες ανταγωνιστών του!

πηγή: http://www.newsbytes.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.