Το Bing κερδίζει μερίδιο αγοράς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

bingΗ νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft, Bing, παρουσίασε αύξηση στο μερίδιο αγοράς για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για την προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας, χωρίς όμως να συνιστά, προς το παρόν τουλάχιστον, λόγο ανησυχίας για την Google, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Business Insider.

Το ComScore δημοσίευσε τα στοιχεία Ιουλίου για τις μηχανές αναζήτησης, τα οποία παρουσιάζουν τα εξής χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον αναλυτή της JP Morgan, Ίμραν Καν: Το μερίδιο αγοράς της Google μειώθηκε στο 64,7%, μειωμένο κατά 0,3% σε σχέση με τον Ιούνιο. Μειωμένο είναι και το μερίδιο αγοράς της Yahoo, στο 19,3%, από 19,6% τον Ιούνιο. Ωστόσο, το μερίδιο του Bing αυξήθηκε στο 8,9%, παρουσιάζοντας αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι το Bing κέρδισε 90 μονάδες βάσης μεριδίου αγοράς τους τελευταίους δύο μήνες, εξέλιξη μεν θετική, χωρίς ωστόσο να συνιστά κάποια τρομακτική επιτυχία δεδομένης της προώθησης του προϊόντος από τη Microsoft. Το Bing θεωρήθηκε ο παράγοντας που θα άλλαζε τα δεδομένα του παιχνιδιού στις μηχανές αναζήτησης, όμως δεν το έχει ακόμη καταφέρει, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, συνιστώντας ταυτόχρονα αναμονή μερικών ακόμη μηνών για εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων.

πηγή: kathimerini.gr

` Ετικέτες: ,

Comments are closed.