Στα κινητά της Nokia έρχεται το Microsoft Office

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

nokia_surgeΤις λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα στη διάρκεια της σημερινής ημέρας οι Nokia και Microsoft.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, η Microsoft θα διαθέσει μια έκδοση του πακέτου εφαρμογών MS Office για τα "έξυπνα" κινητά της φινλανδικής εταιρείας. Η συνεργασία δεν αναμένεται να επηρεάσει άλλους τομείς δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών, πράγμα που σημαίνει πως η Microsoft θα εξακολουθήσει να ανταγωνίζεται τη Nokia στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων για κινητά τηλέφωνα.

Σήμερα υπάρχουν διάφορες λύσεις από ανεξάρτητους κατασκευαστές που δίνουν στους κατόχους ενός κινητού τηλεφώνου τη δυνατότητα να διαβάσει ή και να επεξεργαστεί ως ενός σημείου αρχεία που έχουν δημιουργηθεί από τις εφαρμογές του MS Office (όπως είναι το Word ή το Excel). Κατά κανόνα ωστόσο αυτές οι λύσεις δεν διαθέτουν το πλήθος λειτουργιών του MS Office και αποτελούν περισσότερο ένα είδος λογισμικού... εκστρατείας, αφού ο χρήστης μπορεί να κάνει συνήθως τα απολύτως βασικά πράγματα.

Πέρα από το γεγονός ότι οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν διαρκώς αυξανόμενη πίεση είτε από άλλες εταιρείες (όπως η Google και η Apple) είτε από το χώρο του ανοικτού λογισμικού (με το OpenOffice να κερδίζει διαρκώς έδαφος ως μια ανταγωνιστική ή συμπληρωματική έκδοση του MS Office), οι Nokia και Microsoft θα πρέπει να βρουν πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά τεχνικών ζητημάτων που θα αφορούν στην ομαλή ενσωμάτωση του πακέτου της δεύτερης στα κινητά τηλέφωνα της πρώτης.

πηγή: www.enet.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.