Το Twitter μπλοκάρει τα επικίνδυνα links

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

Twitter_256x256Όπως αναφέρεται σε blog της εταιρείας F-Secure, το Twitter άρχισε να μπλοκάρει μηνύματα που περιέχουν links, τα οποία παραπέμπουν σε γνωστά malware sites. Εάν δοκιμάσετε να στείλετε ένα τέτοιο μήνυμα, θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι το tweet σας περιείχε URL γνωστού malware site.

Το Twitter προσπαθεί έτσι να αντιμετωπίσει μια από τις σημαντικότερες αδυναμίες του, τη δυνατότητα που παρέχει σε κακόβουλους χρήστες, να διαδώσουν ένα επικίνδυνο link σε μηδενικό χρόνο.

Ωστόσο, μία κερκόπορτα παραμένει προς το παρόν. Πρόκειται για τα συντομευμένα links, όπου δεν είναι άμεσα ορατό το URL στο οποίο οδηγούν. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτά δεν ελέγχονται ακόμη από το Twitter.

Πάντως, η υπηρεσία Bit.ly, η οποία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία τέτοιων συντομευμένων links, εκτελεί ελέγχους και αντιδρά αρκετά ικανοποιητικά στα επικίνδυνα URLs.

Απ’ ό,τι φαίνεται, και το Facebook έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τα κακόβουλα links, αφού τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχουν πλέον αναφορές για διάδοση malware μέσω του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, που ήταν πολύ συχνές την άνοιξη.

πηγή:  myplasio.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.