Ανακοινώθηκε η συμφωνία Microsoft-Yahoo

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

microsoft-yahoo-merger2Επιβεβαίβωση στην είδηση που αναρτήσαμε το πρωί!!!

Σε συμφωνία ήρθαν Microsoft και Yahoo, η οποία αφορά τη συνεργασία σε επίπεδο μηχανών αναζήτησης, τελειώνοντας με αυτό τον τρόπο πολυετείς διαβουλεύσεις και σενάρια συνεργασίας των δύο εταιρειών...
Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Τετάρτη(σήμερα 29/7/02) και θα δίνει, μεταξύ άλλων, στη Microsoft πρόσβαση στους χρήστες της μηχανής αναζήτησης της Yahoo, της δεύτερης μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της αγοράς.

Με αυτό τον τρόπο προστίθεται ακόμη ένα εργαλείο στο οπλοστάσιο της εταιρείας, καθώς προετοιμάζει την αντεπίθεση της απέναντι στη Google. Η Yahoo θα συνεργαστεί με τη Microsoft μετά από χρόνια αρνητικών οικονομικών συγκυριών. Στην πορεία της μακράς πορείας διαπραγματεύσεων, η Yahoo είχε απορρίψει το 2008 πρόταση εξαγοράς από τη Microsoft έναντι 47,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, η συμφωνία θα δώσει στη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, Bing, την απαραίτητη ώθηση για να καταστεί ανταγωνιστική. «Μέσα από τη συνεργασία αυτή, θα λειτουργήσουμε με πιο καινοτόμο τρόπο, θα παρέχουμε προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των διαφημιζομένων, σε μια αγορά στην οποία κυριαρχεί μία μόνο εταιρεία».

Από την πλευρά της, η Yahoo ανέφερε ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιζομένους. «Τα οφέλη είναι πολλά για την εταιρεία, τους χρήστες αλλά και την αγορά. Πιστεύω ότι τοποθετεί τα θεμέλια για μια νέα εποχή στην ανάπτυξη και την καινοτομία στο Διαδίκτυο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Κάρολ Μπάρτζ.

πηγή: troktiko.blogspot.com

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.