Η Universal παρουσιάζει: iPhone / iPod Touch συνδέεται με ταινίες Blu-ray και αποκτά δυνατότητες χειρισμού, περαιτέρω πληροφορίες και υλικό για αυτές

Κατηγορία: Τεχνολογικά Νέα Views:

iphone_ipod_touchΑπό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες για μια πιθανή επικοινωνία μεταξύ του κινητού τηλεφώνου – θαύματος της Apple και των ταινιών Blu-ray, αλλά οι μήνες (πολλοί μήνες) περνούσαν και τίποτα δεν βλέπαμε. Ας γυρίσουμε λιγάκι πίσω τον χρόνο, περί το 2005-6, όπου στον «κόσμο» της τεχνολογίας η νέα μόδα ήταν οι λέξεις High Definition και HDTV, ήτοι η Υψηλή Ευκρίνεια και οι αντίστοιχης τεχνολογίας τηλεοράσεις – πλέον σήμερα όλες οι τηλεοράσεις εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Το νέο φορμά -ο νέος δίσκος δηλαδή- που θα φιλοξενούσε τις ταινίες αλλά και εν γένει υλικό HD, ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει καθώς είχαμε δύο αντίπαλες προτάσεις, το Blu-ray της Sony και το HD-DVD της Toshiba – χωρίς να μπούμε σε ιστορική περιγραφή, «νικητής» απεδείχθη (με την αποχώρηση της Toshiba από την «μάχη» τον Ιανουάριο του 2008) το Blu-ray. Όμως στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να αναδειχθεί το Blu-ray το επίσημο φορμά για την εποχή του HD, πολλές υποσχέσεις μας έταξαν, πολλές καινοτομίες και χαρακτηριστικά που θα βιώσουμε όταν θα βλέπουμε ταινίες στο σπίτι μας…όπως θα παρατηρήσατε πολλά τα «θα» (κάτι το «ελληνικό» θυμίζει αυτό), αλλά εν τέλει μείναμε με την…υπόσχεση. Μία μάλιστα από αυτές ήταν η επικοινωνία μεταξύ του iPhone με τις συσκευές Blu-ray, μια αρκετά ενδιαφέρουσα και υποσχόμενη προοπτική, που δυστυχώς όμως δεν την είδαμε ποτέ. Ευτυχώς τελικά που έσπευσε, αργοπορημένα βέβαια αλλά τουλάχιστον είναι η πρώτη εταιρεία που το επιχειρεί, η Universal και ανακοίνωσε την διασύνδεση / επικοινωνία μεταξύ των συσκευών Blu-ray και iPhone / iPod Touch.

Πιο συγκεκριμένα ο χρήστης αν έχει στην κατοχή του ένα Blu-ray player με δυνατότητα επικοινωνίας με το Διαδίκτυο ενσύρματα (Ethernet) ή ασύρματα (Wi-Fi) ή ένα Playstation 3 και ένα iPhone / iPod Touch τότε,  τα δύο «επικοινωνούν» μεταξύ τους – πρώτη ταινία που θα κάνει χρήση της δυνατότητας θα είναι το «Fast & Furious» (στις 28 Ιουλίου στην Αμερική) όπου στα bonus στοιχεία της ταινίας θα υπάρχει ένα «εικονικό γκαράζ» με τα αυτοκίνητα (και χαρακτηριστικά τους) του έργου. Το ίδιο το περιβάλλον θα εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone / iPod Touch, όπου ο χρήστης / θεατής θα μπορεί με το δάχτυλό του να περιστρέφει κατά 360 μοίρες τα αυτοκίνητα (και αντίστοιχα να περιστρέφονται στην τηλεόραση) καθώς και να βλέπει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Στην πορεία δήλωσε η Universal θα ακολουθήσουν ταινίες που θα προσφέρουν την δυνατότητα στο iPhone / iPod Touch, να «μεταμορφωθεί» σε remote control του Blu-ray player, να «κατεβάζει» το εξτρά bonus υλικό των ταινιών στο κινητό ώστε να το δει όποια άλλη στιγμή θέλει ο χρήστης / θεατής (όπως πχ στοιχεία για το καστ των ηθοποιών), ενώ τέλος θα υπάρχει η δυνατότητα διασύνδεσης με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και Twitter. Αρκετά ενδιαφέρουσα η πρωτοβουλία της Universal λοιπόν, ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες εταιρείες του Χόλυγουντ το παράδειγμά της.

πηγή: zougla.gr

` Ετικέτες: , , ,

Comments are closed.