Πως να κάνετε την σελίδα σας φιλικότερη προς τους επισκέπτες

Κατηγορία: How To | Tricks & Tips Views:

usability1Ο όρος usability αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μια σελίδας και μας δείχνει πόσο φιλικό είναι το website προς τον χρήστη. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς εάν και εφόσον το website σας τα έχει τότε θα υπάρχουν returning visitors, η βάση των αναγνωστών της σελίδας σας θα είναι σταθερή και πιστή και βέβαια οι πωλήσεις ή τα conversion rates για τον οποιοδήποτε στόχο έχετε θέσει θα βελτιωθούν.

Είναι σχετικά απλό. Αν η σελίδα σας αποτυγχάνει να αναδείξει τον σκοπό της, αν είναι δύσκολο να διαβαστεί ή αν ο αναγνώστης δεν βρίσκει αυτό που θέλει τότε πολύ απλά θα φύγει μιας και υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές. Ας δούμε λοιπόν μερικές πολύ απλές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να γίνει η σελίδα σας πιο φιλική προς τους χρήστες με αποτέλεσμα να έχετε ποιοτικότερη και μεγαλύτερη κίνηση αλλά και περισσότερο ευχαριστημένους επισκέπτες.

 • Ο χρόνος που κάνει να φορτώσει η σελίδα σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Αν μια σελίδα αργεί να φορτώσει οι ανυπόμονοι επισκέπτες απλά θα επιστρέψουν στο google και θα προχωρήσουν στο επόμενο search result!
 • Αν η σελίδα σας έχει πολλά flash parts αλλά και javascripts τότε γίνεται πιο δύσχρηστη.
 • Φροντίστε να έχετε  optimized custom  description tags τα οποία θα είναι μοναδικά.
 • Αν έχετε wordpress blog τότε κοιτάξτε να είναι optimized τα permalinks
 • Χρησιμοποιήστε sitemaps.
 • Δώστε ένα σωστά στοχευμένο title description στην κεντρική σας σελίδα. Κατα καιρούς έχω δει αρκετές μεγάλες σελίδες που στα serps απλά φαίνεται ένα “homepage” η “κεντρική σελίδα” και τίποτα άλλο.Έτσι χάνουν επισκέπτες.
 • Φροντίστε οι επικεφαλίδες σας να είναι ελκυστικές προς τον χρήστη. Μια σωστά δομημένη επικεφαλίδα που κεντρίζει το ενδιαφέρον μπορεί να φέρει πολλούς επισκέπτες.
 • Τοποθετήστε τα καλύτερα σας άρθρα σε διακριτό σημείο. Επίσης μπορείτε μετά από κάθε σας άρθρο να εμφανίζεται μια λίστα με κάποια ακόμα άρθρα σχετικά με αυτό. Στο wordpress υπάρχουν αρκετά related posts plugins που το κάνουν αυτό.
 • Μην χρησιμοποιείται pop ups. Είναι ενοχλητικά και αδιάκριτα και το μόνο που θα καταφέρετε είναι να διώξετε τους επισκέπτες σας.
 • Σεβαστείτε το κοινό σας και προσπαθήστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους.Αυτό μπορεί να γίνει εφόσον προσθέτετε αξία με τα άρθρα σας.
 • Χρησιμοποιείστε μια φόρμα αναζήτησης μέσα στην σελίδα σας.
 • Φροντίστε ώστε η περιήγηση στην σελίδα σας να είναι εύκολη και να μπορεί ανα πάσα στιγμή να βρεθεί η οποιαδήποτε πληροφορία από κάποιον καινούργιο χρήστη.
 • Το σωστό image seo δείχνει μια πιο εύχρηστη σελίδα.

Ποιος είναι ο σκοπός της σελίδας σας? Γιατί γράφεται τα άρθρα σας? Τι επισκέπτες θέλετε να προσελκύσετε? Πιστεύετε οτι μπορείτε να ικανοποιήσετε τους επισκέπτες σας? Ανάλογα με τον σκοπό της σελίδας σας θα πρέπει να κινείτε και το ύφος της. Φροντίστε να επικεντρωθείτε σε κάτι συγκεκριμένο και προσπαθήστε να γίνεται ειδικός σε αυτό. Τα κείμενα σας θα πρέπει να είναι γραμμένα για τους ανθρώπους και να είναι εύκολα κατανοητά. Έχοντας μια εύκολη στην χρήση σελίδα όπου ο κάθε επισκέπτης βρίσκει αυτό που αναζητά σας εξασφαλίζει καλύτερα conversion rates. Ουσιαστικά αυτό είναι που μετράει καθώς μπορεί να έχετε χιλιάδες επισκέπτες στην σελίδα σας που έρχονται μια φορά και φεύγουν. Από τα παραπάνω βλέπουμε πως ακόμα και αν ο τρόπος που επεξεργάζονται τα δεδομένα οι μηχανές και κατατάσσουν τα sites στα serps αλλάξει,μια σελίδα που είναι φιλική προς τον χρήστη και αποτελεσματική είναι πολύ δύσκολο να επηρεαστεί!

πηγή: seotalk.gr

` Ετικέτες: ,

One response to “Πως να κάνετε την σελίδα σας φιλικότερη προς τους επισκέπτες”

 1. geobak says:

  Γεια σας…Χαίρομαι που σας άρεσε το post μου

  Θα επιθυμούσα όμως η αναφορά της πηγής να γίνει με live clickable link έτσι ώστε να δίνετε και το σωστό credit

  Σας ευχαριστώ πολύ και καλή σας συνέχεια!!!