Δημιουργήστε αρχεία MP3 από μουσικά DVD

Κατηγορία: How To | Tricks & Tips, Software Views:

multimediaΠολλά συγκροτήματα κυκλοφορούν DVD με συναυλίες τους, χωρίς όμως να κυκλοφορούν και τα αντίστοιχα audio CDs. Σίγουρα, πολλοί από εσάς θα θέλατε να απομονώσετε τον ήχο από αυτά τα DVD, ώστε να μπορείτε να τον ακούσετε από φορητά MP3 players και μουσικά κινητά τηλέφωνα.

Φυσικά, αυτό θα ήταν χρήσιμο όχι μόνο για μουσικά DVD αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε DVD εκμάθησης ξένων γλωσσών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές εμπορικές εφαρμογές για αυτό το σκοπό, ελάχιστες είναι οι δωρεάν λύσεις. Ακολουθώντας προσεκτικά τις πιο κάτω οδηγίες θα μπορέσετε να έχετε τον ήχο από κάθε DVD σε μορφή MP3!

1ο ΒΗΜΑ- SMART RIPPER

Για να ξεκινήσετε θα χρειαστείτε το Smart Ripper [tinyurl.com/934lfk]. Αφού εκκινήσετε την εφαρμογή και ολοκληρωθεί το Authentication του DVD, επιλέξτε το tab με τίτλο Stream Processing. Στη συνέχεια ενεργοποιήστε την επιλογή Enable Stream Processing και στο παράθυρο με τίτλο Streams επιλέξτε μόνο το αρχείο ήχου AC3 που επιθυμείτε να απομονώσετε. Έπειτα, επιλέξτε Demux to extra file καθώς και το φάκελο στον οποίο θα αποθηκευτεί το αρχείο ήχου, και κάντε κλικ στο Start [εικ. 1].

2ο ΒΗΜΑ – BELIGHT ΚΑΙ BESWEET

Για να συνεχίσετε, χρειάζεστε τις εφαρμογές Belight [tinyurl.com/96ub97] και Besweet [tinyurl.com/7zqzy2]. Τα περιεχόμενα και των δύο αυτών εφαρμογών πρέπει να αποσυμπιεστούν στον ίδιο φάκελο. Ανοίξτε το Belight και βρείτε το αρχείο AC3 που αποθηκεύσατε στο πρώτο βήμα με το Smart Ripper. Οι πιο έμπειροι μπορούν να “παίξουν” με πολυάριθμες ρυθμίσεις, ενώ οι λιγότερο απαιτητικοί μπορούν να αρκεστούν στο να επιλέξουν το tab MP3 και να ορίσουν την επιθυμητή ποιότητα που θα έχει το αρχείο MP3 [εικ. 2]. Τέλος, αρκεί να κάνετε κλικ στο Start. Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, θα βρείτε στο φάκελο όπου υπήρχε το αρχείο AC3 και το αντίστοιχο MP3.

3ο  ΒΗΜΑ – AUDACITY

Το τρίτο και τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας περιλαμβάνει το γνωστό σε πολλούς από εσάς Audacity [tinyurl.com/yjl4kn]. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να διαχωρίσετε ένα αρχείο MP3 σε μικρότερα κομμάτια. Ανοίγετε, λοιπόν, με το Audacity το MP3 που δημιουργήσατε στο δεύτερο βήμα. Συνήθως, το DVD από το οποίο εξαγάγατε τον ήχο, έχει σαφώς διαχωρισμένα κεφάλαια, όπως για παράδειγμα μια συναυλία. Αν ισχύει αυτό, θα δείτε στο γράφημα μεγάλα κενά, όπου η ένταση του ήχου περιορίζεται σημαντικά ή ακόμα και μηδενίζεται.

Επιλέξτε το διάστημα ανάμεσα σε δύο διαδοχικά κενά, και στη συνέχεια επιλέξτε Επεξεργασία > Αποκοπή. Έπειτα, επιλέξτε Αρχείο > Νέο και ακολούθως Επεξεργασία > Επικόλληση. Τέλος, ακολουθήστε τη διαδρομή Αρχείο > Εξαγωγή ως mp3 και επαναλάβετε τη διαδικασία για κάθε ξεχωριστό κομμάτι.

Σίγουρα, η όλη διαδικασία δεν είναι πολύ απλή, ωστόσο έχει δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: Είναι αποτελεσματική και για την εκτέλεσή της χρειάζονται μόνο εφαρμογές που διατίθενται δωρεάν μέσω Διαδικτύου.

πηγή: e-pcmag.gr

` Ετικέτες: , ,

Comments are closed.