Κάντε αυτόματα updates προγραμμάτων στα Windows

Κατηγορία: How To | Tricks & Tips, Software Views:

update_stickΈνα πράγμα που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή στο Linux ήταν ο Update Manager. Κάθε πρωί λοιπόν που άνοιγα,και ανοίγω τον υπολογιστή μου,ο Update Manager μου δείχνει ποίες εφαρμογές έχουν updates. Έτσι είμαι πάντα up το date.

Τα Windows δυστυχώς δεν δίνουν ένα τέτοιο εργαλείο. Το λειτουργικό φροντίζει να κατεβάζει ενημερώσεις και patches ασφαλείας αφήνοντας στον χρήστη να κάνει την χρονοβόρα πολλές φορές(ανάλογα με την ποσότητα των εφαρμογών) ενημέρωση όλων των προγραμμάτων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένουμε πίσω λόγο βαρεμάρας η να μην είμαστε πάντα μέσα στα πράγματα λόγο έλλειψης χρόνου για ψάξιμο.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως όταν εγκατέστησα Linux είχα πάντα την νεότερη έκδοση του VLC ενώ αντίθετα στα Windows περίμενα να ακούσω κάτι από κάποιον φίλο γιατί σπάνια το έβαζα στο μυαλό να ψάξω.

Αν λοιπόν είστε σαν έμενα τότε κάλο είναι να δοκιμάσετε τα εργαλεία που σας προτείνω στις παρακάτω γραμμές. Πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια αφού κάνουν όλη την βρώμικη δουλειά για εσάς.

1. FileHippo Checker: Το FileHippo Checker σαρώνει όλο το σύστημα μας και κάνει μια λίστα με τα προγράμματα που έχετε εγκατεστημένα σε αυτό. Μετά αναλαμβάνει να ψάχνει στις πηγές για updates ενημερώνοντας σας όταν αυτά υπάρχουν. Τρέχει σε όλα τα λειτουργικά της οικογενείας των Windows. Σημειώστε ότι πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Framework .NET 2.0

filehippo-update-checker

2. Personal Software Inspector: Το Personal Software Inspector κάνει πάνω κάτω τα ίδια πράγματα με την μονή διάφορα ότι έχει δυο interface. Ένα απλό και ένα εξειδικευμένο που φυσικά έχει περισσότερες επιλογές.

advanced_program_details-300x287

3. Secunia Online Inspector: Το Secunia Online Inspector είναι η web-based εκδοχή του Personal Software Inspector. Το καλό είναι ότι δεν χρησιμοποιεί αρκετούς πόρους αφού σαρώνει το PC online και σας εμφανίζει ποίες εφαρμογές θέλουν update. Το κακό είναι ότι ελέγχει μόνο δημοφιλής εφαρμογές όπως ο Firefox,το Flash,το Thunderbird,η Java και άλλες. Φυσικά έχει συμβατότητα με όλους τους Browsers πλην αυτού της Google.

secunia.osi.output_540x201

πηγή: http://breezer.pblogs.gr

` Ετικέτες: , , , , ,

Comments are closed.