Βάλτε κωδικό στα δεδομένα του USB Stick

Κατηγορία: How To | Tricks & Tips, Software Views:

rohos_usb_logoΤα δεδομένα που μπορεί να κρύβει ένα USB Stick πολλές φορές δεν είναι να εκθέτονται σε κοινή θέα. Για να αποφύγουμε λοιπόν την κλοπή η ακόμα και την καταστροφή των δεδομένων μας πρέπει να τα προστατεύσουμε με κάποιον κωδικό.

Μιας και βρίσκομαι σε υπολογιστή που βασιλεύουν τα Windows είπα να ψάξω μια λύση σε αυτό το λειτουργικό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσω πολλούς περισσότερους από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές αφού σίγουρα οι περισσότεροι θα έχετε Windows. Στο Linux είχα μάθει πως να κάνεις το PC να ανοίγει χρησιμοποιώντας κατά την εκκίνηση το USB Stick αλλά το πως θα κρυπτογραφώ τα δεδομένα του δεν με απασχόλησε ποτέ οπότε δεν το έψαξα κιόλας.

Στην περίπτωση μας θα χρειαστούμε το Rohos Mini Drive το οποίο και θα δημιουργήσει ένα κρυπτογραφημένο partition στο Stick μας. Αυτό το πρόγραμμα τρέχει μόνο σε Winodws και μπορώ να πω ότι είναι πολύ εύκολο στην χρήση του. Θα προσπαθήσω να σας περιγράψω την διαδικασία που έκανα σήμερα το πρωί ώστε να κρυπτογραφήσω το USB Stick 4GB.

Λοιπόν κατέβασα το Rohos Mini Drive και το εγκατέστησα στο PC. Έβαλα το USB Stick στη θύρα και έτρεξα την εφαρμογή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρειάζεται αν φορμάρετε το stick σας αν έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο για την δημιουργία νέου partition.

Μόλις πατήσετε Setup USB Key θα περάσετε σε ένα παράθυρο που θα σας δείχνει μια σύνοψη και στο κάτω μέρος δυο πλαίσια κειμένου για την εισαγωγή του κωδικού. Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι από της παραμέτρους της σύνοψης,όπως για παράδειγμα το μέγεθος του κρυπτογραφημένο partition πρέπει να πατήσετε Change(εκεί θα ρυθμίσετε τα MB που θέλετε να έχει το κρυπτογραφημένο partition και θα πατήσετε OK). Αφού πληκτρολογήσετε δυο φορές τον κωδικό θα είστε έτοιμοι να πατήσετε το Create Disk.

Αυτό ήταν. Τώρα αν ανοίξετε το Stick σας θα δείτε ένα εικονίδιο που θα λέει Rohos Mini. Πατώντας το θα σας ζητηθεί ο κωδικός. Αν τον πληκτρολογήσετε σωστά θα μπείτε στο partition και από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι όπως τα ξέρετε.

πηγή: breezer.pblogs.gr

` Ετικέτες: , , , , , , ,

Comments are closed.