6 δωρεάν εργαλεία για τον καθαρισμό του υπολογιστή

Κατηγορία: How To | Tricks & Tips Views:

cleaning-pc-filesΚανένας δεν θέλει να έχει σκουπίδια στον υπολογιστή του. Υπάρχουν πολλά εργαλεία που υπόσχονται να καθαρίσουν αποτελεσματικά τον υπολογιστή μας, τα οποία πολλές φορές είναι αμφιβόλου ποιότητας και ίσως και επικίνδυνα μερικές φορές.

Θα δούμε τα 6 καλύτερα εργαλεία, που επίσης είναι δωρεάν.

Αν έχετε εμπειρία χρήσης κάποιου από τα εργαλεία, αφήστε μας ένα σχόλιο.

Αν επίσης δεν περιλάβαμε το αγαπημένο σας, ενημερώστε μας…

Bleachbit
Πρόκειται για εργαλείο ανοιχτού λογισμικού, τρέχει σε Windows και Linux ενώ είναι αρκετά μεγάλο (περίπου 8MB). Μπορεί να καθαρίσει τα σκουπίδια διάφορων εφαρμογών, όπως όλων των δημοφιλών browsers, του Google Earth, Flash, Java, Second Live Viewer, Skype, Vuze κ.λ.π.

1

Ccleaner
Ίσως το πιο δημοφιλής εργαλείο καθαρισμού. Εύκολο στη χρήση και αρκετά γρήγορο. Καθαρίζει και την registry, ενώ έχει λειτουργίες Προσθαφαίρεσης προγραμμάτων και διαχειριστή προγραμμάτων που τρέχουν κατά την έναρξη του λειτουργικού συστήματος. Υποστηρίζει και την ελληνική γλώσσα.

2

Comodo System Cleaner
To CSC καθαρίζει αρχεία, registry και διάφορα άλλα πακέτα. Μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του συστήματος και διατίθεται σε εκδόσεις 32bit και 64bit. Η εγκατάσταση έχει πρόβλημα με τα Windows 7, υπάρχει όμως και έκδοση portable που δουλεύει.

3

Fcleaner
Το Fcleaner κάνει πολύ καλή δουλειά στον καθαρισμό σκουπιδιών και registry. Επιπλέον έχει λειτουργία απεγκατάστασης προγραμμάτων και σύστημα διαχείρισης προγραμμάτων που τρέχουν κατά την εκκίνηση.

4

Glary Utilities
Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες των παραπάνω προγραμμάτων μαζί, και είναι μόλις 5MB. Καθαρίζει αρχεία, registry, προβληματικές συντομεύσεις. Μπορεί να ελέγξει για κακόβουλο λογισμικό, να βελτιώσει τη διαχείριση της μνήμης, να αλλάξει το μενού του δεξί κλικ (context menu) κ.α. Είναι εντελώς δωρεάν η προσωπική έκδοση ενώ εμπορική είναι η έκδοση Office.

5

nCleaner
Το nCleaner, πέρα από τον καθαρισμό σκουπιδιών, περιέχει λειτουργία ελέγχου του συστήματος, λειτουργίες παραμετροποίησης των Windows, καθαρισμού χώρου, έλεγχο προγραμμάτων που τρέχουν στην εκκίνηση.

6

πηγή: digitalnews.gr


` Ετικέτες: , , , , , ,

2 responses to “6 δωρεάν εργαλεία για τον καθαρισμό του υπολογιστή”

  1. gianna_z says:

    προσωπικα προτιμώ το CCleaner….το οποιο θεωρω και καλύτερο!

  2. dafni says:

    Είναι αρκετά εύχρηστο κ γρήγορο για αυτό ειναι κ πολύ δημοφιλές!Πολύ καλό επίσης είναι το Glary Utilities!